1618556706303_Havina%20main-me.jpg

Ää­ni­mal­ja­hoi­to ja mitä hoidossa tapahtuu

Ää­ni­mal­ja­hoi­don ta­voit­teet ja toteutus

Äänimaljahoidossa tai ää­ni­mal­ja­ren­tou­tuk­ses­sa huomion kohteena ovat sekä keho että mieli. Opiskelemassani Peter Hess -ää­ni­ren­tou­tus­me­to­dis­sa ei puhuta varsinaisesti hoitamisesta vaan terveen huomioimisesta ja vahvistamisesta. Keskitymme siis terveeseen ja vahvistamme tervettä, terveyttä ja hyvinvointia. Keskeisintä metodissa on vastuullisuus ja rentoutujan turvallinen, hyvinvointia tukeva ja kohentava kokemus. Voit lukea Peter Hess -metodista lisää täällä >>


Äänimaljahoidossa tavoitteenani on luoda rentoutukseen luottamuksen ilmapiiri, jossa asiakas eli rentoutuja voi päästää irti turhista ajatuksista ja vaatimuksista - ja keskittyä ainoastaan rentoutumaan ja ottamaan vastaan kaiken hyvän, mitä rentoutumisella voidaan mahdollistaa. Rentoutumisen kautta keho ottaa vastaan äänen ja värähtelyiden hyvää tekevän vaikutuksen ja monelle kokemus on voimaannuttava ja uudistava.

1625667739805_%C3%84%C3%A4nimaljahoito-me.png

Mitä ää­ni­mal­ja­hoi­dos­sa eli ren­tou­tuk­ses­sa tapahtuu?

Ää­ni­mal­jahoidossa erikokoisia äänimaljoja soitetaan vaatetetulla keholla kevyesti pehmeäpäisellä malletilla. Myös gongit ja erilaiset soittimet, kuten symbaalit ja tuulikellot voivat kuulua erilaisiin ää­ni­mal­ja­ren­tou­tuk­siin. 


Äänimaljahoito kestää yhteensä noin 50-60 minuuttia, johon sisältyy myös alku- ja loppukeskustelut. Keskusteluissa käydään läpi mm. rentoutujan terveydentilaa ja odotuksia rentoutukselle sekä annetaan mahdollisuus jakaa kokemuksia hoidon jälkeen. Minulle on rentoutuksen mahdollistajana tärkeää tietää asiakkaan tilanteesta; mahdollisista kivuista ja sairauksista sekä kuulla kokemuksia, miten asiakas on kokenut ää­ni­mal­ja­ren­tou­tuk­sen. Otan mielelläni myös vastaan palautetta jälkikäteen ja kuulen, millaisia tuntemuksia rentoutus on mahdollisesti herättänyt myöhemmin.


Äänimaljahoito tehdään Havinassa hoitopöydällä, tai asiakkaan toivoessa lattialla puolipehmeän alustan päällä. Hoitopöydän suurin hyöty on mukava asettuminen myös vatsallaan ollessa. Pää- ja käsituen avulla saadaan aikaiseksi mahdollisimman rento asento, jota ei ole niin ihan niin helppoa saavuttaa lattialla ollessa. Peitoilla ja tyynyillä tehdään asento mahdollisimman mukavaksi rentoutujan toiveet huomioon ottaen.

Peruskaavan mukainen äänimaljahoito aloitetaan selkäpuolelta, eli rentoutuja asettuu hoitopöydälle tai lattialla olevalle pedille mahalleen. Hoidon suunta on aina jaloista ylöspäin yläselkää kohti, josta palataan takaisin alas jalkoihin.


Selkäpuolen hoito alkaa jalkapohjista ylettyen aina pepun päätä ala- ja yläselälle sekä tarvittaessa lapojen alueelle. Jalkapohjat käsitellään yksi kerrallaan, jonka jälkeen siirrytään alaselän alueelle. Selällä on aluksi yksi malja ja myöhemmin jopa kaksi erikokoista äänimaljaa, joita soitetaan harmonisesti vuorotellen. Lopuksi palataan takaisin jalkoihin.


Tämän jälkeen hoitorituaali tehdään samantyylisenä kehon etupuolelle.  Jalkapohjia ja -teriä käsitellään universaalimaljalla, eli ns. raajamaljalla. Kehomalja hoitaa vatsan ja selän alueella. Sydänmaljaa hyödynnetään rinnan ja yläselän alueella. Voit tutustua maljoihin ja niiden ominaisuuksiin lisää täällä >>Tiibetiläiset äänimaljat

Miten ää­ni­mal­ja­hoi­to vaikuttaa kehoon ja mieleen?

Äänimaljan värähtelyn vaikutusta kehoon voisi kuvata mielikuvalla tyynestä veden pinnasta, johon tiputetaan kivi. Rikkoessaan veden pinnan, kivi muodostaa pinnalle renkaita, jotka lähtevät leviämään yhä pidemmälle ja pidemmälle vettä pitkin. Äänimaljan ääni ja värähtely saavat kehossa aikaan saman efektin, jossa värähtely leviää kehon nesteiden kautta lihaksiin, kudoksiin

ja aina soluihin asti.


Äänimaljan vaikutus on siis erittäin kokonaisvaltainen kokemus; hermosto ja lihakset rentoutuvat, stressitaso ja verenpaine laskevat, aivojen palautuminen käynnistyy, tietoisuus lisääntyy, vatsa- ja suolisto rentoutuvat, virkeys- ja energiataso lisääntyvät.

Maljan värähtelyt vaikuttavat keholla myös sointukylvyssä, jossa maljaa ei soiteta suoraan kehokosketuksessa.


Rentoutukset toimivat kaivattuina hengähdyshetkinä hektisen arjen keskellä, ylivireystilan rauhoittajana tai muuten vain ihanana hemmotteluna itselle - joko sinä olet kokenut tämän ihanuuden?


Voit tutustua lisää ää­ni­mal­ja­ren­tou­tuk­seen täällä >>


Havina Heal

050 584 1252

susanna@havinaheal.fi

Viertola, Vantaa

Tutustu lisää

© Havina Heal 2021. Kaikki oikeudet pidätetään.