1625138532025_Maljat%20banneri-me.jpg

Mitä on ää­ni­mal­ja­ren­tou­tus ja kenelle se sopii?

Ää­ni­mal­ja­ren­tou­tuk­ses­sa äänimaljoja soitetaan vaatetetulla keholla kevyesti pehmeällä malletilla. Myös gongit ja erilaiset soittimet, kuten symbaalit ja tuulikellot voivat kuulua erilaisiin ää­ni­mal­ja­ren­tou­tuk­siin. Lue lisää ää­ni­mal­ja­ren­tou­tuk­ses­sa käytettävistä välineistä täällä >>


Äänimaljojen ja muiden soittimien harmoniset äänet ja värähtelyt auttavat kehoa laskeutumaan rentouteen ja jopa unen rajamaille asti, jonka ansiosta keho saa ansaitsemansa levähdystauon. Ää­ni­mal­ja­hie­ron­nal­la ei siis tarkoiteta hierontaa sen klassisessa muodossaan, vaan äänen värähtelyä ja siitä syntyvää hieronnan tunnetta keholla. Rentoutuksen elementit ääni ja värähtely luovat yhdessä ihanan rentouttavan kokemuksen. Ää­ni­mal­ja­ren­tou­tuk­se­sa ei ole fyysistä kehokontaktia, vaan kokemus hieronnasta syntyy keholla värähtelevän ja soivan äänimaljan välityksellä.


Äänten värähtely voi säilyä kehossa jopa useita päiviä. Monet asiakkaistani ovat kuvailleet kokemustaan erittäin rentouttavana, stressitasoja laskevana ja kehoa uudistavana. Olen myös saanut runsaasti palautetta yöunien parantumisesta, nukahtamisen helpottumisesta ja keskittymiskyvyn paranemisesta. Lue lisää asiakkaiden palautteita täällä >>

1618841317146_Mit%C3%A4%20on%20%C3%A4%C3%A4nimaljarentoutus-s1of0b-me.jpg

Mikä tekee ää­ni­mal­ja­ren­tou­tuk­ses­ta niin tehokasta?

Ää­ni­mal­ja­ren­tou­tuk­sen niinsanottu teho perustuu äänen tuntemiseen ja kuulemiseen. Eli sekä kehon että mielen samanaikaiseen reagointiin ja työskentelyn. Tällainen tilanne tai prosessoiminen on aivoillemme suorastaan hyvin monimutkaista.  Tämä taas on omiaan aiheuttamaan monilla toivotun (syvä)rentoutumisen tilan, joka syntyy juurikin näistä psyykkisistä ja fyysisistä ren­tou­tu­mis­reak­tiois­ta.


Ensimmäisellä hoitokerralla, kun kaikki on vielä uutta, keho ei välttämättä osaa tai uskalla rentoutua kunnolla. Toisella hoitokerralla, kehon tunnistaessa rentouttavat äänet, on usein jo paljon helpompi päästää  ottaa äänet vastaan ja vaipua syvemmälle rentouteen. Mitä useammin tämän ihanan kokemuksen saa, sitä helpommin ja nopeammin rentoutuksen ja irtipäästämisen tila on mahdollista saavuttaa.


Ää­ni­mal­ja­ren­tou­tuk­ses­sa käytetään vain kor­kea­laa­tui­sia ja vas­tuul­li­ses­ti val­mis­tet­tu­ja välineitä

Ää­ni­mal­ja­ren­tou­tuk­ses­sa käytetään ainoastaan korkalaatuisia, vastuullisesti valmistettuja instrumentteja, äänimaljoja, malletteja sekä gongeja. Erikokoiset ja -muotoiset maljat on tarkoin suunniteltu ja hellävaraisesti valmistettu vastaamaan erilaisiin tarpeisiin.  Lue lisää välineistä täällä >>

Kenelle ää­ni­mal­ja­ren­tou­tus sopii?

Äänimaljarentoutus sopii erityisen hyvin sinulle, jos

  • kaipaat omaa aikaa ja/tai hengähdyshetkeä arjen kiireestä
  • olet stressaantunut ja sinun on vaikea rentoutua
  • olet ylikierroksilla ja sinun on vaikea keskittyä
  • sinulla on unihaasteita
  • haluat edistää terveyttäsi
  • haluat saada lisää elinvoimaa
  • haluat tukea ja parantaa kehotietoisuutta
  • haluat saada uusia voimavaroja ja lisätä itsetuntemusta

Äänimaljahierontaa ja -rentoutusta käytetään myös eri alojen asioituntijatyössä, kuten kasvatustyössä ja -nevonnassa sekä erilaisissa terapioissa.


HUOM. Rentoutusta ei suositella raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana, eikä henkilöille, joilla on vakava sairaus, voimakkaita kiputiloja, sydämentahdistin tai syöpähoidot kesken. Kannattaakin neuvotella ensin lääkärin kanssa, jos kyseessä on tällainen tilanne tai asia on epäselvä.

1618841456636_Mit%C3%A4%20on%20%C3%A4%C3%A4nimaljarentoutus%2002-me.jpg

Jokainen ää­ni­mal­ja­ren­tou­tus on erilainen ja ai­nut­laa­tui­nen

Aivan kuten jokainen meistä on oma ainutlaatuinen itsensä, ovat myös kokemuksemme ää­ni­mal­ja­ren­tou­tuk­ses­ta hyvin erilaisia. Kokemukseen vaikuttavat muutamia mainitakseni: elämäntilanne, kokemukset, odotukset, mielenkiinnon kohteet, kehotuntemus, energiataso sekä tietysti äänten ja värähtelyn yksilöllinen kokeminen.

Peter Hess - vi­broa­kus­ti­nen ää­ni­me­to­di

Opiskelemani Peter Hess -äänimaljarentoutus on vuonna 1984 perustettu saksalainen äänimetodi, jonka keskeisenä perusteena ovat ratkaisu- ja voimavarakeskeisyys sekä ns. “vähemmän on enemmän” -periaate.  Lue lisää Peter Hess -metodista täällä >>

Havina Heal

050 584 1252

susanna@havinaheal.fi

Viertola, Vantaa

Tutustu lisää

© Havina Heal 2021. Kaikki oikeudet pidätetään.